Politica de cookies

POLITICA DE COOKIES ȘI DE SECURITATE A DATELOR

ASOCIAȚIA CED ROMÂNIA CENTRUL DE EXCELENȚĂ PRIN DIVERSITATE

Varianta actualizată la 19.09.2022

 

OPERATORUL

ASOCIAȚIA CED ROMÂNIA CENTRUL DE EXCELENȚĂ PRIN DIVERSITATE este operator de date cu caracter personal în sensul Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Datele de identificare ale Operatorului ASOCIAȚIA CED ROMÂNIA CENTRUL DE EXCELENȚĂ PRIN DIVERSITATE sunt:

Adresa:

Str. Dorobanților nr. 1, Hotel Mirage, parter, cam. 8, Eforie Nord, jud. Constanța CP 905350

Adresa de corespondență:

Șos. Morarilor nr. 2, corp C26, parter, cam. 8, sector 2, București, CP 022452

Mobil: (+40) 0749 995 336

Fax: (+40) 0212 550 038

Email: office@ced-romania.org.ro

Web: https://ced-romania.org.ro/

 

LEGISLAȚIA APLICABILĂ

ASOCIAȚIA CED ROMÂNIA CENTRUL DE EXCELENȚĂ PRIN DIVERSITATE NU prelucrează Cookies.           

Folosim Cookies într-un mod legitim și legal, fără a încălca drepturile și libertățile utilizatorilor, cu respectarea legislației protecției datelor cu caracter personal Regulamentul (UE) 2016/679 și Legea nr. 190/2018 precum și a legislației privind protecția datelor cu caracter personal și securitatea datelor, Directiva 2002/58/CE privind securitatea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor publice și Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

 

CE ESTE ȘI CARE ESTE ROLUL UNUI COOKIE

Un Cookie este un mic fișier neexecutabil. Acest fișier este format din cifre și litere, nu este un program software care rulează în terminal, nu conține viruși sau spyware. Acesta nu poate accesa/citi informații de pe HD-ul utilizatorului.

El va fi întâlnit și sub denumiri precum “Browser Cookie” sau “Internet Cookie”.

Prin plasarea de cookie în terminalul unui utilizator, se păstrează informații ce permit site-ului să recunoască un anumit browser. Serverul va recunoaște astfel browserul atâta vreme cât cookie va fi activ (până la ștergere sau expirare a valabilității).

Cookies reprezintă instrumente legale și utile pe care un operator le folosește pentru:

a asigura funcționalitatea normală a site-ului;

pentru analiza eficientă a designului;

pentru a crea statistici și profiluri anonime privind comportamentul utilizatorilor pe site;

pentru a asigura diferite funcționalități și personalizarea anumitor setări ale site-ului precum:

logarea pe site și reținerea datelor de logare pentru susținerea experienței viitoare a utilizatorilor;

limba în care este accesat și vizualizat site-ul;

menținerea/reținerea anumitor preferințe ale utilizatorilor privind produsele în coșul de cumpărături, făcând facil accesul utilizatorului la preferințele sale, păstrarea produselor în coșul de cumpărături;

funcționalități ale aplicațiilor multimedia (sau similare) din alte site-uri să ruleze pe site, pentru a îmbunătăți și a da valoare experienței pe site;

asigurarea securității de online banking;

păstrarea unui utilizator logat în contul sau din site (sau de e-mail);

opțiunea de setare a monedei de exprimare a unor preturi/onorarii/tarife.

pentru eficientizarea publicității efectuate pe site sau prin intermediul unor terți;

pentru verificarea identității utilizatorilor angajați în tranzacții online ori pentru a asigura securitatea site-ului și a tranzacțiilor;

 

ATENȚIE LA TIPUL DE COOKIES PE CARE ÎL DEZACTIVAȚI

Cum am arătat, Cookies sunt părți importante pentru ca navigarea pe internet să se desfășoare în bune condiții, utilizând tehnologia de care dispunem în aceasta perioadă.

Avem cu toții obligația legală de a informa utilizatorii asupra cookies folosite, pentru că aceste plasări de cookies reprezintă prelucrări de date cu caracter personal.

Utilizatorul are dreptul să își seteze preferințe privind utilizarea de cookies pe un anume site, iar operatorul site-ului trebuie să îi respecte aceste drepturi.

Însă, având în vedere funcțiile și rolul îndeplinit de aceste cookies, este necesar ca utilizatorul să fie foarte atent când dezactivează cookies și să o facă doar după ce a înțeles pe deplin rolul lor.

Există site-uri care nu vor mai funcționa corect sau complet dacă dezactivați/respingeți toate cookies folosite.

Trebuie să vă informăm ca prin dezactivarea cookies nu înseamnă neapărat ca utiliatorul „va scăpa de publicitate” ci doar că utilizatorul nu va mai primi publicitate relevantă, adică publicitate bazată pe preferințele și interesele sale, ce ar fi putut fi evidențiată cu ajutorul datelor culese de cookies din comportamentul de navigare al utilizatorului.

 

 

„THIRD PARTY COOKIES” - COOKIE-URILE PLASATE DE TERȚE PĂRȚI

Unele funcționalități sau secțiuni ale unui site, pot exista pe site datorita furnizării lor de terți (terțe părți). Acestea pot plasa cookies prin intermediul unui alt site, pentru ca acestea nu sunt transmise de proprietarul respectivului site. Third party cookies: Facebook, Twitter, LinkedIn etc.

Pe anumite pagini, terții își pot seta seturi de cookies anonime, ce au ca scop monitorizarea unei aplicații anume, pentru a o particulariza ulterior sau pentru a-i urmări performantele, potrivit datelor colectate anonim. Site-ul pe care sunt plasate aceste cookies nu poate accesa acest tip de cookies, pentru ca nu aparțin site-ului, ci terței părți, așa cum nici o terță parte nu are acces la cookies ale site-ului de referință.

Astfel, atunci când utilizatorul accesează butoanele din site pentru rețeaua de socializare asociată, îi vor fi prelucrate cookies de respectiva rețea de socializare și nu de site-ul din care a făcut click pe butonul rețelei de socializare; la fel se întâmplă și atunci când este distribuit conținut de pe site, pe rețele de socializare, nu site-ul va prelucra cookies, ci rețeaua de socializare pe care a fost distribuit conținutul.

 

PENTRU CÂT TIMP SUNT PRELUCRATE COOKIES

Perioada de valabilitate a unui cookie depinde de scopul pentru care este folosit acel cookie.

Există cookies persistente care sunt reținute în site și sunt folosite la fiecare accesare a site-ului de către utilizatorul respectiv. Acestea pot fi setate la o perioadă de valabilitate determinată.

Există cookies valabile per sesiune, ceea ce înseamnă că după ce utilizatorul părăsește site-ul, acestea nu mai sunt reținute.

 

CONSIMȚĂMÂNTUL. DREPTUL DE OPOZIȚIE. RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI

Noi nu urmărim în mod implicit experiența de navigare a utilizatorilor pe site, fără a avea acordul acestora.

Există posibilitatea ca utilizatorul să își seteze preferințele.

Utilizatorul poate să respingă toate cookie-urile iar în acest caz vor rămâne active doar cookies strict necesare.

Utilizatorul are posibilitatea de a-și seta preferința „Do not track”. În funcție de browserul pe care îl folosește, această funcție este disponibilă. Dacă folosiți Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer, Opera, puteți seta această opțiune.

Această opțiune o puteți seta și în situația în care doriți ca site-urile să nu mai urmărească activitatea, inclusiv în situația în care inițial v-ați exprimat consimțământul. Este un mod de a va retrage consimțământul.

În situația în care doriți să vă retrageți consimțământul, este necesar să mergeți în setările browserului și să ștergeți istoricul de navigare al browserului. Operațiunea va șterge pentru toate site-urile vizitate, modulele cookies.

Daca însă doriți ca modulele cookies să fie șterse doar pentru un anumit site (retragerea consimțământului asupra prelucrării) este necesar să mergeți în setările de confidențialitate ale browser-ului „All cookies and site data” (Toate cookies și datele site-ului) și să ștergeți toate cookies aferente acelui site.

Vă puteți retrage consimțimântul și prin intermediul formularului de retragere a consimțământului sau prin a seta „Modifică/schimbă consimțământ”.

 

CE COOKIES FOLOSEȘTE SITE-UL NOSTRU

Site-ul nostru folosește Cookies pentru a asigura funcționalitatea site-ului, pentru a asigura diferite optimizări ale site-ului și pentru ca interacțiunea pe acest site să fie una benefică.

Iată mai jos o informare completă asupra tuturor Cookies folosite pe site-ul nostru:

NUME COOKIE

DESCRIEREA SCOPULUI

TIP

VALABIL

hs

Asigura securitatea navigării vizitatorilor prin prevenirea falsificării cererilor intre site-uri. Acest cookie este esențial pentru securitatea site-ului și a vizitatorului.

HTTP

/sesiune

 

POLITICA DE SECURITATE

 

ASIGURAREA SECURITĂȚII ȘI CONFIDENȚIALITĂȚII PRELUCRĂRILOR

Păstrăm datele în siguranță și avem implementate o serie de măsuri pentru securizarea prelucrărilor.

Site-ul este securizat prin SSL, ce reprezintă un standard de securitate (Secure Sockets Layer) dezvoltat de Netscape, cunoscut și sub numele HTTPS. Certificatul SSL securizează schimbul de informații, criptând informațiile astfel încât acestea să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Asigură garanția siguranței informațiilor pe parcursul traseului, întrucât astfel informațiile nu vor putea fi modificate sau furate.

Tehnologia protocoalelor SSL este menită să asigure o securitate adecvată a conexiunii și să garanteze că terțe părți nu pot intercepta informația pentru a o prelucra ulterior neautorizat.

Site-ul nostru nu prelucrează Cookies.

Operatorul a luat măsuri în vederea evitării accesului neautorizat la date, în sensul prevederilor punctului (21) din considerentele Directivei (CE) e-Privacy.

În situația utilizării tehnologiilor unor terțe părți, nu avem acces la adresa dvs. de IP. Asocierea datelor agregate nu se poate face din interiorul unor platforme terțe, cu datele colectate în mod direct prin intermediul serverului propriu.

În privința securității și siguranței folosirii de cookies, este necesar să știți că aceste fișiere „plain text” nu sunt viruși și nu pot conține viruși. Nefiind alcătuite din coduri, nu pot fi executate sau rulate automat de sistemul de operare, astfel că nu se pot duplica sau replica în alte rețele pentru a se replica din nou.

Cookies ar putea fi însă folosite ca o formă de Spyware, deoarece stochează istoricul și preferințele de navigare ale persoanelor/utilizatorilor. De obicei, browserele au integrate setări care furnizează diferite trepte de acceptare de cookies sau valabilitate ori chiar ștergere automată a acestora în unele cazuri.

Mai jos regăsiți o serie de recomandări accesibile, pentru sporirea securității navigării pe internet și prevenirea accesului neautorizat la date.

 

Recomandări de creștere a securității pentru utilizatori

accesați internetul doar folosind rețele WI-FI securizate;

instalați aplicații antispyware; atenție însă, acestea trebuie să fie actualizate constant;

setați browserul potrivit nivelului de securitate al utilizării cookies acceptat de dvs. sau setați ștergerea cookies imediat ce ați închis sesiunea de navigare, în situația în care doriți ca acestea sa nu fie menținute;

actualizați periodic browserul pentru a nu permite atacatorilor sa exploateze vulnerabilitățile versiunilor mai vechi ale browserelor;

nu accesați site-uri ce nu prezintă încredere.

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

În situația în care aveți nevoie de informații suplimentare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, le puteți solicita pe adresa de e-mail: office@ced-romania.org.ro.